Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Minttu Pietilä - Dansare

- Jag har själv släkt i Minnesota

Namn: Minttu Pietilä
Hemort: Helsinki

Presentation: Efter många års universitetsstudier kände jag att jag ändå ville satsa på dansen. Jag kombinerade duAmbra danslinjen med street-linjen på Balettakademien år 2008. Efter ett år på street-linjen bestämde jag mig för att det var bättre att satsa på moderna och jazz istället. Jag blev färdig år 2010 och sedan dess har jag fortsatt att träna, tävla och dansa i produktioner som WorryDoll och Tulisirkus Walkea.

Min roll i produktionen: Dansare

Förväntningar inför premiären: Det har varit underbart att se hur en så imponerande helhet kommer till i samarbete med engagerade sakkunniga specialicerade på olika områden. Vi dansare följer med i berättelsen som Kristinas andeväsen.

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Musikalen Kristina från Duvemåla representerar för mig en väldigt rörande och stark berättelse om kärlek och vänskap och förstås om emigration och svårigheter och känslor emigrationen för med sig.

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar: Moberg har skrivit en otroligt fin och mångbottnad historia. Och att bearbeta berättelsen till en musikal år 2012 visar hur tidlös Mobergs historia är.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Jag har själv släkt i Minnesota, så det har givit perspektiv till min medverkan i produktionen. .

Vad skulle få dig att emigrera idag? Jag kan mycket väl tänka mig att flytta till ett annat land för ett dansjobb. Studieåren i Kanada och i Sverige har lärt mig massor om de utmaningar och rikedomar som livet i en annorlunda kultur för med sig.