Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

ACE-productions

"ACE hjälper till att föra ut Kristina till våra grannländer i öst och söder"

johanACE-productions får tack vare två finländska teaterproduktioner i Shanghai, Kina en betydande roll inom finländsk kulturexport.

Svenska Teaterns produktions- och exportagentur Ace Production producerade två teaterprojekt i Kina under 2010. Musikalen “SPIN - The musical comedy” av Douglas Pashley produceras i samarbete med Shanghai Dramatic Art Center och får sin premiär den 7.5.2010. För regin står Georg Malvius. Dessutom producerar ACE i samarbete med East Children´s Art Group den första kinesiska uppsättningen någonsin av Tove Janssons Mumin. “MOOMINPAPPA AT SEA” får sin premiär den 15.5 på SHANGHAI GRAND THEATRE. För regin och dramatisering står Anneli Mäkelä. Produktionerna uppförs på kinesiska (mandarin) av kinesiska skådespelare, sångare och dansare. Båda produktionerna uppförs också som en del av Finlands och Finpros kulturprogram på Shanghai World Expo 2010. ACE-production har specialiserat sig på marknadsföring, export och konsultation av kulturproduktioner. Bolaget skall fungera som en kommersiell aktör i Finland, Norden, Europa och övriga världen. Bolaget grundades i juni 2008, men redan nu har bolaget exporterat musikalen SPIN, där man slutit kontrakt med tre olika teatrar. Andra exportprojekt som bolaget förvaltar och som hittills gått på export är exempelvis Cellofan (Ukraina och Ryssland), Fork (Sverige) och Så som i Himmelen (Estland) Vi förvaltar också rättigheterna för Fanny och Alexander i Finland.

– Nu ser vi fram emot att efter premiären hos oss även kunna hjälpa till att föra Kristina från Duvemåla ut till våra grannländer i öst och söder, säger Johan Storgård.

Mer information om bolaget ger teaterchef Johan Storgård

johan.storgard (at) svenskateatern.fi

Växel +358 (0)9 616211

ace

 

Johan Storgård
ACE Production
VD | General Manager/CEO
+358 (0)9 6162 1200
+358 (0)50 517 3224
johan.storgard (at) svenskateatern.fi

Tanja Ljungqvist
ACE Production
Producent | Manager
+358 (0)45 6579062
produktion (at) svenskateatern.fi